El TecnoCampus celebra l’acte de lliurament de diplomes del programa TecnoCampus Sènior

El passat 19 de juny, el TecnoCampus va celebrar l’acte de lliurament de diplomes del programa TecnoCampus Sènior, una iniciativa que promou l’aprenentatge al llarg de la vida per a persones majors de 55 anys. L’esdeveniment va ser presidit per la Dra. Esther Cabrera, directora de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida.

El programa TecnoCampus Sènior, impulsat per la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida i el Centre de Formació Permanent HUB4T, ofereix més de 50 assignatures trimestrals en àrees com empresa, tecnologia, indústries culturals i salut. Els participants van compartir aules amb estudiants de grau i van poder col·laborar en diverses activitats organitzades per la universitat al llarg de l’any acadèmic.

El programa no només es va centrar en la formació acadèmica, sinó que també va advocar pel desenvolupament personal i la responsabilitat social, amb l’objectiu d’obrir la universitat a les persones majors per crear un espai d’aprenentatge i convivència compartida, fomentar les relacions intergeneracionals i proporcionar un espai de debat cultural, social i científic.

Durant el curs 23-24, el participants del programa TecnoCampus Sènior es van matricular a 14 assignatures vinculades a la tecnologia i la salut durant els tres trimestres, valorant-les amb una molt bona puntuació.

L’acte de lliurament de diplomes també va oferir la xerrada “Descobreix com planificar la teva jubilació” conduïda pel Jordi Berni, consultor sènior d’ASENCAT, una associació formada per voluntaris sèniors del món empresarial que desitgen retornar a la societat l’experiència i els coneixements acumulats, col·laborant amb TecnoCampus en diferents programes d’assessorament a empreses i emprenedors.

Aquesta sessió va oferir als assistents una visió completa sobre la planificació financera per a la jubilació, tractant temes com els diferents tipus de jubilació, la gestió emocional durant aquesta etapa, les activitats a realitzar i la planificació eficient de les finances personals. Berni va destacar preguntes fonamentals com “Quin tipus de jubilació volem?”, “Hi hem pensat?” i “Com volem viure aquesta etapa?”. També va abordar aspectes com l’impacte del treball en la nostra vida, la transició de la situació actual a la futura i la importància de la planificació financera, incloent-hi la compatibilitat de la jubilació amb l’activitat professional i la possibilitat de monetitzar la pròpia vivenda.

Aprofitem el missatge per adjuntar l’enllaç a la pàgina web del TecnoCampus Sènior aquí on ja es pot fer la inscripció a les assignatures del curs vinent 2024-25.

Fuente: El TecnoCampus ofrece una charla sobre la jubilación (lavanguardia.com)