Ahir 28 de febrer es va iniciar la presentació oficial del programa formatiu TecnoCampus Sènior a l’Espai Mataró Connecta càrrec de Luz Fernández, cap de formació permanent HUB4TecnoCampus i la Càtedra d’Enveliment i Qualitat de Vida. Aquesta iniciativa va dirigida a majors de 55 anys  que vol promoure la participació, formació, l’aprenentatge al llarg de la vida, i la convivència intergeneracional a la universitat.

L’envelliment actiu es considera el procés d’optimitzar les oportunitats de salut, aprenentatge al llarg de la vida, la participació i la seguretat, per tal d’aconseguir una millor qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen. Sota aquestes premissses, el TecnoCampus Sènior és una iniciativa que té per objectiu promoure l’aprenentatge durant tota la vida que permet als majors de 55 anys, amb o sense titulació acadèmica prèvia, incorporar-se a la Universitat i disposar d’un espai per a la formació, la participació i la convivència intergeneracional.

La Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida i el centre de formació permanent HUB4T, dos projectes impulsats pel TecnoCampus, han creat aquest programa vinculat amb l’envelliment saludable i actiu. TecnoCampus Sènior és una iniciativa emmarcada en en el projecte “Mataró, Ciutat Cuidadora”, és una mostra de compromís amb la societat. S’obren un total de +50 assignatures dels diversos graus que es poden cursar al TecnoCampus, organitzades trimestralment en les àrees de coneixement de l’empresa, la tecnologia, l’audiovisual i la salut.

D’aquesta manera, els participants compartiran aula amb estudiants de grau i podran participar en les diferents activitats que organitza la Universitat durant tot el curs acadèmic. En aquest moment està obert el període per matricular-te a les assignatures del tercer trimestre,  i amb preu bonificat.

El Sr. Miquel A. Vadell, regidor delegat de Presidència, Educació i Formació professional i Universitat de l’Ajuntament de Mataró, va donar la benvinguda afegint: “El TecnoCampus Sènior és una oportunitat per a les persones de l’entorn perquè aprendran de la vostra experiència i consells.

La ponent, Laura Rosillo, voluntària sènior en ASENCAT, va du a terme la ponència sobre la societat de l’aprenentatge en l’era de la longevitat: “Ens queden molts anys al davant, hem de seguir actius i aportant valor a la societat amb la planificació de la longevitat”.

La Dra. Esther Cabrera, directora de la Càtedra va moderar la taula rodona sobre “Aprendre al llarg de la vida” i en la qual participaven en Jordi Berni, Mentor sènior de ASENCAT, Joaquín Solana, Economista i docent universitari, Antoni Vilà, President aules sènior de Mataró i  Antoni Gomà, responsable de la Societat Catalana de Matemàtiques. La Dra. Cabrera va ressaltar: “La capacitat d’aprendre no s’ha de perdre mai, és la clau de la supervivència”.

La regidora delegada d’Espai Públic i Equipaments Municipals, Gent Gran Activa i adjunta de Benestar Animal de l’Ajuntament de Mataró, Elizabet Ruiz, va concloure l’acte dient: “La vida mai deixarà d’ensenyar-nos. Adquirir coneixement ens mantindrà més vius.