El passat 14 de desembre es van lliurar el premis del 1er Programa de Reconeixement AstraZeneca -CRES on es premiaven les millors intervencions en salut. La participació en el concurs ha estat dirigida a organitzacions sanitàries (Hospitals, Centres de Salut, Àrees Sanitàries, Institucions i Organismes Autonòmics ubicades a Espanya i que han desenvolupat pràctiques que milloren la gestió de les malalties cròniques.

Les malalties cròniques són malalties altament prevalents, que suposen aproximadament el 80% del consum de recursos sanitaris del Sistema Nacional de Salut; dins d’aquestes malalties les atribuïdes a un major consum de recursos en la diabetis, la malaltia pulmonar obstructiva crònica, la insuficiència renal i la insuficiència cardíaca. Les intervencions sanitàries destinades a millorar el maneig d’aquestes patologies en termes d’eficiència són claus per millorar la qualitat de la vida dels pacients i disminuir la càrrega del sistema sanitari.

Per aquest motiu, i a fi de promoure iniciatives amb l’objectiu de millorar l’eficiència en el maneig d’aquestes patologies, el Centre d’Investigació en Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra (CRES-UPF), amb el patrocini d’Astra-Zeneca, ha organitzat el 1r Programa de Reconeixement (PR) i posterior difusió de bones pràctiques/intervencions sanitàries en l’àmbit de les malalties cròniques, sota el lema general de la “Eficiencia en el manejo de las enfermedades crónicas”.

A l’acte d’entrega de premis va anar precedit d’una màster class impartida per Rafael Bengoa @rafabengoa, sota el lema “¿Abordar o seguir ignorando la crisis de la cronicidad?“, on va participar la professora Esther Cabrera @EstherCabreraTcom a Directora de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida TecnoCampus i directora del Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de la Universitat Pompeu Fabra.

Els premiats van obtenir un premi de 5.000€ per la seva contribució científica.

ℹ️ upf.edu/web/cres/semin 🙏Moltes gràcies a tots/es!!

CRES-Seminar; Masterclass (Clase Magistral): Rafael Bengoa – Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES) (UPF)