DIPLOCAT i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya van organitzar un debat sobre l’Europa social sobre Atenció integrada sociosanitària, una perspectiva europea.

Representants de les principals institucions catalanes van donar a conèixer l’avantprojecte de llei d’una agència dedicada a l’atenció integrada social i sanitària de Catalunya https://participa.gencat.cat/processes/atenciointegrada 

La ponència inaugural va ser a càrrec de Susanna Ulinski, responsable tècnica a la Direcció General d’Ocupació, Afers socials i Inclusió de la Comissió Europea, que va parlar sobre la nova estratègia de la UE en matèria de cures, que té per objectiu millorar la situació tant dels receptors de les cures com de les persones que els atenen, sigui en un entorn professional o no.

Seguidament, un debat obert en format de taula rodona es van compartir experiències i bones pràctiques europees en l’àmbit de l’atenció integrada sociosanitària.

European Care Strategy 2022 

Long-Term care in the EU 2021 Report

Factsheet care strategy

European Pillar of Social Rights 

Més informació a https://www.tercersector.cat/noticies/308-milions-de-persones-necessiten-atencio-llarg-termini-la-unio-europea